Nieuw boek!

TECHNISCHE INFO

EAN

9789401427197

BESCHIKBAAR: Verschenen
FORMAAT: 18cm x 25cm
VERSCHIJNINGSDATUM: 15/09/2015
AFWERKING: Paperback
DRUK: 1
AANTAL PAGINA’S: 198
NUR OMSCHRIJVING: Welzijnswerk
UITGEVER: LannooCampus

 

ANDERE BOEKEN VAN RIK PRENEN

VAN KLACHT NAAR KRACHT

Een schatkist voor oplossingsgericht begeleiden

 

Te downloaden sjablonen

In ons boek spreken we over een notitieblad en over de multischaalmethode. Je vindt hierover meer op pagina’s 46, 140, 141, 142, 188, 189.

Hier kan je de bijlagen downloaden. Veel plezier ermee!

Verkoopadressen

‘Van Klacht naar Kracht’ is in elke boekhandel verkrijgbaar. (zoek een boekhandel in je buurt)
J
e kan het boek ook aankopen tijdens onze workshops en lezingen aan 23,5 euro.

Materialen die we gebruiken bij de methodiek “Figuring Futures”

Obstakels kunnen gekocht worden bij Houtalier Muylenberg. Ze worden daar gemaakt door personen met een beperking. Mail gewoon naar houtatelier@muylenberg.be met onze groeten en vraag naar “houten soldaatjes”. Je kan kiezen voor een zwart of rood likje verf.

Vingervallen worden verkocht onder de naam “boink” en vind je hier

Bij Toys42hands vind je ook de mooie toverstokken.

Lego:
Lego stenen, voor bijvoorbeeld de schaalvraag, zijn nieuw afzonderlijk te koop bij:
http://shop.lego.com/en-BE/Pick-A-Brick-ByTheme?_requestid=11119400
http://www.brickplaza.nl/lego-stenen-en-onderdelen-stenen-2-breed
Tweedehands bouwstenen en poppetjes vind je bij:
http://www.dupl-o-line.nl

Duplo:
In je zoektocht op google geef je “duplo wereldfamilie” in, je vindt dan pakketten waarin 16 poppetjes te vinden zijn.
Verder zoek je best op websites waar men tweedehandsmateriaal aanbiedt.

Laat ons zeker weten hoe goed de methodiek je lukt en hoe ons boek jou helpt bij de vraagstelling en het doelgericht inzetten van al dit materiaal.

Heb je een ander goed verkoopadres dat waardevol kan zijn voor andere lezers, laat het ons weten, we delen het hier graag.

Reacties van lezers:

Ik las het boek in één ruk uit. Ik ga het zeker nog eens herlezen en alle tips voor mezelf noteren. De afwisseling van theorie – casus – concrete tips/vraagstelling vond ik erg waardevol en interessant. De reflectiemomentjes tussendoor helpen je stil te staan bij hoe je je handelen/denkwijze kan aanpassen in cliëntgesprekken.
Ik ben dus fan!
Anniek Linsen, Gon begeleidster

De schrijvers leggen er de nadruk op dat een cliënt een probleem kan hebben, doch dat hij/zij niet het probleem ís. Bij hun methode van begeleiden hoort een ‘toolkit’ met poppetjes die personen uitbeelden uit de sociale omgeving van de cliënt en ander beeldend materiaal. De auteurs beschrijven hoe je met dit materiaal de cliënt verleidt om uit zijn probleemdenken te stappen en (mee) te kijken naar kansen en mogelijkheden: hoe wil hij/zij dat de toekomst (leuke aanduiding: ‘de toekomstschatkist’) eruit zal zien? De doelen die de cliënt voor zichzelf stelt, worden niet aangeduid in SMART, maar in PRIMA (Perspectief, Realiseerbaar, Interactioneel, Minimaal haalbaar, Aantrekkelijk). Het gaat steeds om het bedenken van stapjes/stappen om de gestelde doelen te halen. Het werken met symbolisch materiaal is niet nieuw. Het boek geeft een goed samenvattend beeld van de mogelijkheden; het bevat mooie beschrijvingen van cases en het is enthousiasmerend geschreven. De bijlage geeft een aanduiding van mogelijke materialen. Een aanrader voor coaches/hulpverleners.
G. Kruis © NBD Biblion

Het boek leest als het een trein. Zelf kan ik als straathoekwerker in mijn beroep geen poppetjes gebruiken maar het stoort me niet. Integendeel, het helpt me nog beter om het oplossingsgerichte gedachtengoed te begrijpen. De manier waarop de casusbespreking werd opgebouwd is verfrissend.
De concepten uit het boek zijn gemakkelijk te verteren en dat is een zegen.
Kurt Vandebosch, stad Hasselt

“Van Klacht naar Kracht” leest heel vlot en is aangenaam geschreven. De 10 bouwstenen geven een heel concrete en duidelijke richtlijn van hoe een oplossingsgericht gesprek er kan uit zien. Super dat er ook telkens de mogelijke vragen bij opgelijst staan! Dit maakt het heel praktisch bruikbaar.
De uitgeschreven voorbeelden en foto’s van de poppetjes zijn heel waardevol ter verduidelijking van de ‘theorie’…..
En tot slot: de quotes vond ik heel toepasselijk en mooi!
Cindy Helsen, Spiegeltjes

Zelfs voor een oplossingsgerichte leek is het boek heel leesbaar …
Wat bij mij het sterkst blijft hangen zijn de open vragen om in echt contact te treden met mensen en de bouwstenen en de foto’s die stap voor stap concrete situaties weergeven. Deze beelden zitten vast in mijn hoofd en hierdoor kan ik alle stappen van het proces heel gemakkelijk onthouden en opnieuw gebruiken.
De methodiek is tevens heel toepasbaar met mijn eigen kinderen of bij werknemers die ergens vast zitten of op zoek zijn naar een volgende stap.
Stef Goossens, Siemens

Ik heb meteen in jullie boek gelezen, pik er delen uit, maar het kriebelt om het van a tot z te lezen!
Ik ben ook met de methodiek aan de slag gegaan, en het voelt heel goed en efficiënt! Een enorme en perfecte aanvulling op de concrete stemtraining die ik geef.
Livia Cuypers, Voice Coaching

Foto’s boekvoorstellingen en lezingen

De foto’s van de boekvoorstelling en lezing kan je hier bekijken: Bekijk de foto’s.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!